Clicky

Profetia Crestina

Profetia Crestina

 - O istorie evreiasca
Esti aici: Adevarul >> Profetia Crestina

Profetia Crestina – Cautandu-L pe Mesia evreiesc
Profetia crestina este de fapt profetia evreiasca. Eu sunt evreu si iata modul in care am descoperit acest adevar incredibil...

Am crescut intr-o familie de evrei ortodocsi din New York, iar cu cativa ani in urma am ajuns sa cred ca Isus (Yeshua este numele evreiesc al numelui grecesc - Isus) este cu adevarat Mesia evreiesc. A crede ca Yeshua este Mesia nu era usor. Am avut multe, multe intrebari si am petrecut luni de zile examinand dovezile si cautand raspunsurile lui D-u. In timpul calatoriei mele, in mod constant imi aduceam aminte de un verset foarte important din Scriptura evreiasca (Tenach). Profetul evreu Ieremia consemneaza cuvintele lui D-u: “Ma veti cauta, si Ma veti gasi, daca Ma veti cauta cu toata inima” (Ieremia 29:13).

Scripturile evreiesti (Tora, Profetii, Scrierile care alcatuiesc impreuna Tenach-ul sau Biblia evreiasca) prezinta o imagine foarte clara despre cine va fi Moshiach (Mesia) cand va veni in vremurile din urma la poporul Israel. De fapt, sunt peste 300 de profetii in Scriptura ebraica care detaliaza multe fapte despre acest Mesia/rege care va veni. Mai jos este doar un exemplu (si retineti, toate versetele sunt din Biblia evreiasca):

Mesia se va naste la Betleem: Mica 5:1
Mesia va fi din semintia lui Iuda: Geneza 49:10
Mesia va veni calare pe un magar: Zaharia 9:9
Mesia va fi torturat pana la moarte: Psalmul 22
Mesia va veni inainte de distrugerea celui de al doilea templu: Daniel 9:24-27
Viata lui Mesia va fi una speciala, incluzand suferinta, tacerea la arestarea lui si procesul de judecata, moartea, ingroparea in mormantul unui om bogat si invierea: Isaia 52:13-53:12


Profetia Crestina – Implinita in Mesia evreiesc
Profetia crestina este uimitor de specifica. In fiecare amanunt din genealogie, locul nasterii, perioada si modul de viata, Isus a corespuns asteptarilor mesianice din Scripturile evreiesti. Relatarea despre aceasta implinire se gaseste in paginile Noului Testament. In timp ce va uitati la lista mai larga a profetiilor Mesianice evreiesti, lasati-L pe D-u sa vorbeasca inimii si mintii d-voastra in timp ce cautati adevarul LUI.

Este interesant ca Scripturile evreiesti zugravesc aparent doua imagini diferite despre Mesia care are sa vina. Mai intai, ele vorbesc despre Mesia care va veni ca un Rege care va inaugura o perioada de pace fara precedent pe pamant. Insa multe versete vorbesc despre Moshiach care va fi un Slujitor suferind, care are sa sufere si sa moara pentru pacatele poporului. Pentru multe sute de ani rabinii au crezut ca vor fi doi Mesia, Regele Moshiach ben David si Slujitor suferind Moshiach ben Iosif. Din nefericire, rabinii nu au fost in stare sa vada ca un singur Mesia va indeplini ambele misiuni.


Profetia Crestina – Mesia evreisc sta la usa si bate
Profetia crestina s-a implinit cu adevarat in Mesia evreiesc. Yeshua a venit la “oile pierdute ale casei lui Israel” cu 2000 de ani in urma. El a venit asa cum afirma capitolul 53 din Isaia, sa moara si sa “sufere” pentru pacatele poporului evreu. El a venit la natiunea Israel, insa a fost respins. Daca evreii ar fi primit ispasirea Lui “odata pentru totdeauna” pentru pacate, Yeshua i-ar fi condus in Imparatia Cerurilor chiar in momentul acela din istorie. Insa, evreii nu L-au recunoscut. Chiar daca ei aveau Cuvantul lui D-u in propriile Scripturi si mai mult de 300 de descrieri despre cine va fi El cand va veni, nu L-au cunoscut. Ca rezultat, Vestea Buna a Imparatiei lui Dumnezeu a fost data lumii Neamurilor si timp de 2000 de ani, atat evreii cat si neamurile s-au unit in Moshiach, asteptand venirea Sa in curand ca Rege intronat, exact cum L-au asteptat intotdeauna rabinii.

Desi poporul evreu L-a respins pe Yeshua cand a venit, D-u a pastrat dintotdeauna pentru El, in ultimii 2000 de ani, o “ramasita” de evrei credinciosi. Eu si multe mii de iudei care sunt astazi in viata, L-au primit pe Yeshua ca Domn, Mantuitor si Moshiach. Am fost binecuvantati cu “viata noua” in El si asteptam viata vesnica cu El in Imparatia cereasca a lui D-u.

Stiu ca aceasta e greu de inteles. Cred ca Duhul lui D-u (Ruach HaKodesh) te-a adus la aceasta informatie. Ma rog sa continui analiza dovezilor in favoarea caracterului mesianic al lui Isus. Tine minte cuvintele lui Yeshua: “Iata, Eu stau la usa si bat. Daca aude cineva glasul Meu si deschide usa, voi intra la el, voi cina cu el si el cu Mine”. Poate Yeshua, Mesia evreiesc, sta la usa inimii tale chiar acum! Asculta-L! Deschide usa si lasa-L sa intre in inima ta!

Citeste acum mai departe!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Este Biblia Adevarata?

Este Biblia adevarata?
Profetiile Mesianice
Adevarul Biblic
Profetia Biblica
Profetiile Bibliei
Profetia Crestina
Material Suplimentar De Explorare...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Cine Este Dumnezeu?
Cine Este Isus?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Provocarile vietii
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Profetia Crestina to My Google!
Add Profetia Crestina to My Yahoo!
XML Feed: Profetia Crestina
Adevarul Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutTruth.org, Toate Drepturile Rezervate.