Clicky

Християнско пророчество

Християнско пророчество

 - Еврейска история
Вие сте тук: Истина >> Християнско пророчество

Християнско пророчество – търсенето на еврейския Месия
Християнското пророчество наистина е еврейско пророчество. Аз съм евреин и ето как открих тази невероятна истина ...

Израснал съм в православен еврейски дом в Ню Йорк, а преди няколко години започнах да вярвам, че Исус (Йешуа е еврейския начин да кажеш гръцкото име Исус) е наистина еврейския Месия. Не е лесно да вярваш, че Йешуа е Месията. Имах много, много въпроси и прекарах месеци в разглеждане на доказателствата и търсене на отговори от Бог. По време на моето пътуване, аз непрекъснато си напомнях един много важен стих от еврейските писания (Тенах). Еврейският пророк Еремия записва думите на Бог: "И ще Ме потърсите и ще намерите [ме], когато Ме потърсите с цялото си сърце.” (Еремия 29:13)

Еврейските Писания (Тората, Пророците и Писанията, които съставляват Тенах или еврейската Библия) рисуваха много ясна представа кой ще бъде Мошия (Месия), когато той в крайна сметка дойде при народа на Израел. Всъщност, има над 300 пророчества в еврейската Библия, които описват подробно много факти за този идващ Месия / цар. Това са само примери (и не забравяйте, всички тези стихове са от еврейската Библия):

Месията ще се роди във Витлеем: Михей 5:1.
Месията ще бъде от племето на Юда: Битие 49:10.
Месия ще се представи, яздейки осле: Захария 9:9.
Месията ще бъде измъчван до смърт: Псалм 22.
Месията ще дойде преди разрушаването на Втория Храм: Данаил 9:24-27.
Животът на Месия ще има определено описание, включително страдание, мълчание при ареста и съдебния процес, смърт и погребение в гроба на един богат човек и възкресение: Исаия 52:13-53:12.


Християнско пророчество – изпълнено в еврейския Месия
Християнското пророчество е изключително специфично. То е конкретно относно потеклото, родното място, времето и начина на живот и Исус изпълни месианските очаквания на еврейските Писания. Записът на това изпълнение може да се намери на страниците на Новия Завет. Докато преглеждате по-разширения списък от еврейски пророчества за Месия, оставете Бог да говори на сърцето и ума ви, докато търсите НЕГОВАТА истина.

Интересното е, че еврейските писания рисуват привидно две различни картини на идещия Месия. От една страна, те говорят за Месията, който ще дойде като възцаруващ цар, който ще въдвори период на безпрецедентен мир на земята. Но много стихове говорят за Мошия, който ще бъде покорен слуга, ще пострада и ще умре за греховете на хората. В продължение на много стотици години равините вярвали, че ще има двама месии, царя Мошия Давид и страдащия служител Мошия Йосиф. Равините, за съжаление, не бяха в състояние да видят, че един Месия ще изпълни и двете мисии.


Християнско пророчество – еврейският Месия стои на вратата и хлопа
Християнското пророчество действително е изпълнено в еврейския Месия. Йешуа дойде до "изгубените овце от Израилевия дом" преди 2000 години. Той дойде както Исая глава 53 така ясно заявява, за да умре и "страда" за греховете на еврейския народ. Той дойде при народа на Израел, но бе отхвърлен. Въпреки че те имаха Словото на Бога в собствените си писания и над 300 описания на това кой ще бъде Той, когато дойде, го пропуснаха. В резултат на това, добрата новина за Божието царство излезе към езическия свят и за 2000 години и евреи, и езичници идват заедно при Мошия, очаквайки скорошното Му завръщане като голям цар, също както равините винаги очакваха.

Въпреки че нацията на евреите отхвърли Йешуа, когато дойде, Бог винаги, през последните 2000 години, е наблюдавал "остатъка" от вярващи евреи за Себе Си. Аз и хилядите евреи живи днес, са приели Йешуа, като и техен Господ и Спасител, и Мошия. Ние сме благословени с "нов живот" в Него и с нетърпение очакваме вечния живот с Него в небесното царство на Бог.

Знам, че това е много за храносмилане. Вярвам, че Божия Дух (Руах ХаКодещ) ви е насочил към тази информация. Моля се да продължите разглеждането на доказателствата за Месианството на Исус. И не забравяйте думите на Йешуа, "Ето, стоя пред вратата и хлопам: ако някой чуе гласа Ми и отвори вратата, ще вляза при него и ще вечерям с него, и той с Мене." Може би Йешуа, еврейския Месия, стои на вратата на сърцето ви точно сега! Разпознайте Го! Отворете вратата и Му позволете да влезе във вас!

Прочетете по-нататък сега!


Хареса ли ви информацията? Помогнете ни, като споделите с другите, използвайки бутоните за публикуване.
Следвайте ни на:
English  
Social Media
Следвайте ни на:

Споделете ни:


Библията истинна ли е?

Библейско пророчество
Библейски противоречия
Библията истина ли е?
Библейска истина
Библейско пророчество
Християнско пророчество
Месианско пророчество
10 Заповеди
Additional Content To Explore...

Бог съществува ли научно доказано?
Бог съществува ли според философите?
Кой е Бог?
Кой е Исус?
Коя религия?
Как мога да израсна с Бог?
Популярни теми
Предизвикателства на живота
Възстановяване
 
 
 
ТЪРСЕНЕ
 
Add Християнско пророчество to My Google!
Add Християнско пророчество to My Yahoo!
XML Feed: Християнско пророчество
Истина Home | За нас | Карта на сайта
Авторски права © 2002-2021 AllAboutTruth.org, Всички права запазени.