Clicky

Profetiile Bibliei

Profetiile Bibliei

 - Dovezi
Esti aici: Adevarul >> Profetiile Bibliei 2
(Citeste Profetiile Bibliei Partea I)

Profetiile Bibliei – Daniel 11, Continuarea
Daniel 11:5: “Imparatul de la miazazi va ajunge tare. Dar unul din mai marii lui va fi si mai tare decat el, si va domni intemeind o mare imparatie.”

[Primul “imparat de la miaza zi” a fost Ptolemeu I (305-283 i.Cr.). El a fost primul care a urcat pe tronul Egiptului dupa moartea lui Alexandru. Seleucus I (305-281 a fost “mai marele” lui Ptolemeu in timpul razboaielor Diadohilor (care au urmat dupa moartea lui Alexandru), a ocupat tronul Siriei, a devenit primul “imparat de la miazanoapte”. Siria era cea mai mare parte a imperiului divizat al lui Alexandru, si astfel imparatia lui Seleucus a devenit cu adevarat mare.]

Daniel 11:6: “Dupa cativa ani se vor uni, si fata imparatului de la miazazi va veni ca nevasta la imparatul de la miazanoapte, ca sa faca o invoiala. Dar aceste mijloace de ajutorare nu vor avea nici o putere, si nici celelalte mijloace ale ei nu vor putea tine piept, ci ea va fi data la moarte impreuna cu alaiul ei, cu tatal ei, si cu cel ce s-a legat cu ea.”

[Ptolemeu al II-lea (283-246 i.Cr.), succesorul lui Ptolemeu I si-a dat fiica Berenice in casatorie de alianta rivalului sau Antiochus al II-lea (261-246 i.Cr.) care l-a succedat pe fiul lui Seleucus I, Antiochus I (281-261 i.Cr.). Dupa moartea lui Ptolemeu, Antiochus s-a intors la sotia lui anterioara Laodice (de care a divortat pentru a se casatori cu Berenice. Laodice a luat intoarcea lui Antiochus la ea ca o oportunitate de a-l otravi pe Antiochus si a o omori pe Berenice impreuna cu copiii ei, pentru ca fiul ei Seleucus al II-lea (pe care ea l-a nascut lui Antiochus) sa asceada la tron.]

Daniel 11:7-9: “In vremea aceea insa se va ridica in locul ei un lastar din aceeasi radacina cu ea, si va veni impotriva ostirii Siriei, da, va intra in cetatuia imparatului de la miazanoapte, va face ce va voi cu ea, si va fi biruitor. Va ridica si va stramuta in Egipt, odata cu prinsii de razboi, chiar si pe dumnezeii si chipurile lor turnate, impreuna cu vasele lor scumpe de argint si de aur. Apoi va lasa cativa ani in pace pe imparatul de la miazanoapte. Acesta va porni impotriva imparatiei imparatului de la miazazi, dar se va intoarce iarasi in tara sa.”

[Ptolemeu al II-lea (246-222 i.Cr.), fratele lui Berenice (“un lastar din aceeasi radacina cu ea”), dupa ce a auzit de moartea lui Berenice, a lansat o campanie de succes impotriva lui Seleucus al II-lea (246-225 i.Cr.) care a fugit in Asia Mica. Ptolemeu a luat 40.000 de talanti de argint, 4000 de talanti de aur si 2500 de idoli de la sirieni, inainte de a se intoarce in Egipt, timp in care Seleucus a recapatat Siria.]

Daniel 11:10-13: “Totusi, fiii tai vor incepe iarasi razboiul, si vor strange o mare multime de osti, care va inainta, se va revarsa ca un rau care iese din matca, si-l vor impinge iarasi inapoi pana la cetatuie. Imparatul de la miazazi, maniat de aceasta, va iesi si se va lupta cu imparatul de la miazanoapte; va ridica o mare ostire, dar ostile imparatului de la miazanoapte vor fi date in mainile lui si nimicite. Atunci inima imparatului se va ingamfa, va dobori zece mii, dar tot nu va birui. Caci imparatul de la miazanoapte se va intoarce si va strange o ostire mai mare decat cea dintai; si dupa catava vreme, dupa cativa ani, va porni in fruntea unei mari ostiri bine inarmate.”

[Seleucus al III-lea (225-223 i.Cr.) care i-a urmat lui Seleucus al II-lea la tron, a strans o armata si a lansat o campanie impotriva lui Attalus I (241-197 i.Cr.) din dinastia Attalida. El a fost asasinat dupa o domnie scurta de doi ani. Fratele lui mai mic, Antiochus al III-lea (adica “Antiochus cel Mare”, care a domnit in perioada 223-187 i.Cr.) a urmat dupa moartea lui, a adunat o armata si a deschis razboi impotriva lui Ptolemeu al IV-lea (221-205) din Egipt. A avut succes pana la infrangerea de la Raphia in anul 217 i.Cr., o pierdere care a anulat toate victoriile lui anterioare.

Ptolemeu al IV-lea, a carui inima s-a ingamfat dupa victoria de la Raphia in Palestina, a vrut sa intre in Sfinta Sfintelor din templul evreiesc, un lucru interzis de legea evreieasca. Evreii s-au opus aprinzandu-i mania, iar el a omorat “zeci de mii” dintre ei.

Dupa infrangerea sa, Antiochus s-a indreptat spre est, si mergand pe urmele lui Alexandru cel Mare, a ajuns pana la Valea Kabul din Afganistan, bucurandu-se de mari succese si capatand titlul de “Antiochus cel Mare”. El a pornit un razboi de razbunare impotriva Ptolemeilor si prin 198 i.Cr.., dupa aproape 20 de ani de la infrangerea de la Raphia, Antiochus a reusit sa preia posesiunea asupra Palestinei. Batalia de la Panium (198 i.Cr.) a marcat sfarsitul domniei Ptolemeice in Palestina. Astfel, dupa intoarcerea imparatului de la nord, venita dupa infrangerea sa initiala, imparatul de la sud nu a mai triumfat.]

Citeste Profetiile Bibliei Pagina 3 Acum!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Este Biblia Adevarata?

Profetiile Bibliei
Adevarul Biblic
Profetiile Mesianice
Profetia Crestina
Este Biblia adevarata?
Profetia Biblica
Material Suplimentar De Explorare...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Cine Este Dumnezeu?
Cine Este Isus?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Provocarile vietii
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Profetiile Bibliei to My Google!
Add Profetiile Bibliei to My Yahoo!
XML Feed: Profetiile Bibliei
Adevarul Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutTruth.org, Toate Drepturile Rezervate.