Clicky

Profetiile Bibliei

Profetiile Bibliei

 - Concluzie
Esti aici: Adevarul >> Profetiile Bibliei 3
(Citeste Profetiile Bibliei Partea I)

Profetiile Bibliei – Daniel 11, Continuarea
Daniel 11:14-16: “In vremea aceea, se vor ridica multi impotriva imparatului de la miazazi, si o ceata de derbedei din poporul tau se vor rascula, ca sa implineasca vedenia; dar vor cadea. Imparatul de la miazanoapte va inainta, va ridica intarituri, si va pune mana pe cetatile intarite. Ostile de la miazazi, nici chiar floarea oamenilor imparatului, nu vor putea sa tina piept, nu vor avea putere sa se impotriveasca. Cel ce va merge impotriva lui, va face ce va voi, si nimeni nu i se va impotrivi; el se va opri in tara minunata, nimicind cu desavarsire tot ce-i va cadea in mana.”

[Egiptul s-a rasculat impotriva lui Ptolemeu al IV-lea, razvratire care a continuat si in domnia succesorului sau, Ptolemeu al V-lea (205-181 i.Cr.), iar in timpul domniei celui din urma, Antiochus al III-lea si Philip al V-lea (221-179) al Macedoniei s-au inteles sa imparta interesele Ptolemeice din afara Egiptului. Astfel “multi” s-au ridicat impotriva imparatului de la sud, desi rebeliunea in cele din urma a fost suprimata (“dar vor cadea”). Imparatul de la nord, dupa cum a fost mentionat mai sus, s-a intors si l-a biruit pe imparatul de la sud, care “nu mai avea putere sa se impotriveasca”. Tara Minunata - se refera la Palestina, care in final a ajuns sub domnia Seleucizilor dupa mai mult de un secol de suprematie Ptolemeica.]

Daniel 11:17-19 “Isi va pune de gand sa ia in stapanire toata imparatia lui, si, facandu-se ca are ganduri curate cu el, ii va da pe fiica-sa de nevasta, cu gand sa-l piarda; dar lucrul acesta nu se va intampla si nu-i va izbandi. Apoi isi va intoarce privirile inspre ostroave, si va lua pe multe din ele; dar o capetenie va pune capat rusinii pe care voia el sa i-o aduca, si o va intoarce asupra lui. Apoi se va indrepta spre cetatuile tarii lui; dar se va poticni, va cadea, si nu-l vor mai gasi.”

[Antiochus a facut pace cu Ptolemeu si a dat-o pe fiica sa, Cleopatra, in casatorie tanarului sau rival, sperand sa o foloseasca pentru a cuceri Egiptul, mai degraba prin intriga decat printr-un conflict armat. Spre spaima lui, Cleopatra s-a opus tatalui ei. Atunci Antiochus a pornit spre Asia Minora, inaintand spre Grecia (“spre ostroave”), insa a fost intors de romani la Termopile (191 i.Cr.) si in cele din urma a fost infrant la Magnesia in 190 i.Cr. A fost omorit in timp ce incerca sa jefuiasca un templu pagan langa Susa (187 i.Cr.), exact un an de la acordul de pace cu Roma de la Apamea (188 i.Cr.); astfel s-a poticnit si a cazut, si nu a mai fost gasit.]


Profetiile Bibliei – Revelatia Divina
Daniel 11 este un exemplu convingator al profetiei biblice. Din Daniel 11:1-19 avem istoria concisa a Orientului Apropiat, de la Alexandru cel Mare pana la Antiochus cel Mare, scrisa cu sute de ani inainte de evenimentele descrise. Implicatiile teologice sunt profunde.

Dumnezeul Bibliei spune: “Aduceti-va aminte de cele petrecute in vremurile strabune; caci Eu sunt Dumnezeu, si nu este altul, Eu sunt Dumnezeu, si nu este niciunul ca Mine. Eu am vestit de la inceput ce are sa se intample, si cu mult inainte ce nu este inca implinit. Eu zic: hotararile Mele vor ramanea in picioare, si Imi voi aduce la indeplinire toata voia Mea.” (Isaia 46:9-10). Biblia contine peste 1000 de revelatii divine si peste mai mult de 100 de profetii (estimare moderata) centralizate intr-o singura Persoana. Aceste asa-numite “profetii mesianice” dezvaluie detalii specifice legate de viata, moartea, invierea si domnia lui Mesia evreiesc, Rascumparatorul lumii pierdute.

Afla acum mai multe!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Este Biblia Adevarata?

Este Biblia adevarata?
Profetia Crestina
Profetia Biblica
Profetiile Mesianice
Adevarul Biblic
Profetiile Bibliei
Material Suplimentar De Explorare...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Cine Este Dumnezeu?
Cine Este Isus?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Provocarile vietii
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Profetiile Bibliei to My Google!
Add Profetiile Bibliei to My Yahoo!
XML Feed: Profetiile Bibliei
Adevarul Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutTruth.org, Toate Drepturile Rezervate.