Clicky

Profetiile Bibliei

Profetiile Bibliei

 - Verifica istoria
Esti aici: Adevarul >> Profetiile Bibliei

Profetiile Bibliei – Prezicere sau Inselatorie?
Constituie profetia biblica o dovada care sprijina pretentia Bibliei ca este Cuvantul cu adevarat inspirat al lui Dumnezeu, sau nu este nimic altceva decat o farsa bine facuta? Cum rezista profetiile Bibliei alaturi de istoria seculara? Biblia declara: “’Aparati-va pricina’- zice Domnul - ‘aratati-va dovezile cele mai tari’, zice imparatul lui Iacov. ‘Sa le arate, si sa ne spuna ce are sa se intample; care sunt proorociile pe care le-ati facut vreodata? Spuneti, ca sa luam seama la ele, si sa le vedem implinrea; sau, vestiti-ne viitorul. Spuneti-ne ce se va intampla mai tarziu, ca sa stim ca sunteti dumnezei, faceti macar ceva bun sau rau, ca sa vedem si sa privim cu totii.” (Isaia 41:21-24). Cum rezista Dumnezeul Bibliei in fata propriei Lui provocari?


Profetiile Bibliei – Cartea Daniel
Cartea Daniel este un exemplu uimitor al profetiei biblice. Cartea sustine ca a fost scrisa undeva in secolul 6 i.Cr., insa datorita exactitatii prezicerilor detaliate, criticii lui Daniel insista ca ea trebuie sa fi fost scrisa dupa evenimentele descrise in ea. Ei afirma ca ea trebuie sa fi fost scrisa undeva dupa anul 160 i.Cr. Cu toate acestea, Josephus Flavius, istoricul de curte pentru trei imperatori romani succesivi, documenteaza ca Alexandru cel Mare a primit o copie a cartii Daniel cu ocazia anexarii Ierusalimului, in toamna anului 332 i.Cr. (Antichitati Iudaice XI, cap. viii, paragrafele 3-5). Mai departe, conform lui Pseudo-Aristeas si a lui Josephus (Antichitati Iudaice VII, cap. ii), Ptolemeu Filadelfus (308-246 i.Cr.) a insarcinat traducerea Septuagintei (traducerea celor LXX) din ebraica in greaca in secolul 3 i.Cr. Cartea Daniel este inclusa in LXX. Cartea Daniel se afla si printre Manuscrisele de la Marea Moarta, care dateaza aproximativ anul 200 i.Cr. (cel mai vechi manuscris cu cartea Daniel, 4Q1114 dateaza din sfarsitul sec. 2 i.Cr.).


Profetiile Bibliei – Daniel 11
Fiind stabilita credibilitatea cartii lui Daniel, haideti sa comparam profetia gasita in capitolul 11 din aceasta carte cu istoria seculara acceptata. Cartea Daniel descie cu o precizie incredibila destinul imperiului grecesc, faptul ca la moartea lui Alexandru cel Mare imperiul va fi divizat in patru, conflictele a doua dintre diviziuni, Egiptul si Siria, si efectul pe care il vor avea aceste razboaie asupra natiunii Israel care este situata intre acestea doua. De fapt, multe dintre conflicte erau pentru controlul Palestinei (Israelului). Imparatii Siriei sunt numiti si “imparatii de la miaza noapte” (care se afla in nordul Israelului, profetia fiind data din perspectiva Israelului); la imparatii Egiptului se face referire cu “imparatii de la miaza zi” (la sudul Israelului). Haideti sa trecem prin primele 20 de versete ca sa demonstram acest punct. Fiecare pasaj este urmat de istoria seculara care este inclusa in paranteze. Exista cateva enciclopedii seculare online daca sunteti interesati sa gasiti singuri oricare din urmatoarele informatii.

Daniel 11:1-2: “In anul dintai al lui Dariu Medul, eram si eu la el, ca sa-l ajut si sa-l sprijinesc. Acum iti voi face cunoscut adevarul: Iata ca vor mai fi inca trei imparati in Persia. Cel de al patrulea va strange mai multa bogatie decat toti ceilalti; si cand se va simti puternic prin bogatiile lui, va rascula totul impotriva imparatiei Greciei.”

[Darius Medul a fost vicerege in Babilon in timpul domniei lui Cir al II-lea (adica Cir cel Mare, care a domnit din circa 550-530 i.Cr.; Nota: datele scrise aici si mai jos reprezinta perioada de domnie monarhica isi nu durata vietii regelui respectiv). Cei trei regi care i-au urmat lui Cir au fost Cambysis al II-lea (530-521 i.Cr.), Smerdis (521 i.Cr.) si Darius (521-485 i.Cr.), fiul lui Hystaspes. Al patrulea rege, Xerxes (486-465 i.Cr.), care se remarca prin bogatie si putere, s-a lansat intr-o campanie grea impotriva Greciei.]

Daniel 11:3-4: “Dar se va ridica un imparat viteaz, care va stapani cu o mare putere, si va face ce va voi. Si cum se va intari, asa se va si sfarama imparatia lui si va fi impartita in cele patru vanturi ale cerurilor, dar nu intre urmasii lui, si nici nu va fi tot atat de puternica pe cat era sub el, caci va fi facuta bucatele, si va trece la altii afara de acestia.”

[“Imparatul viteaz” era Alexandru cel Mare (336-323 i.Cr.), care, dupa scurt timp de la cucerirea imperiului Persan, a murit brusc la varsta de 32 de ani. Imperiul lui nu a fost lasat mostenire copiilor lui (care erau ucisi), ci in schimb a fost impartit intre generalii lui (Diadochii). Patru imparatii vor iesi din ramasitele imperiului lui Alexandru: Grecia, Asia Mica, Siria si Egipt.]

Citeste Profetiile Bibliei Pagina 2 Acum!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Este Biblia Adevarata?

Profetiile Bibliei
Profetiile Mesianice
Este Biblia adevarata?
Adevarul Biblic
Profetia Crestina
Profetia Biblica
Material Suplimentar De Explorare...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Cine Este Dumnezeu?
Cine Este Isus?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Provocarile vietii
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Profetiile Bibliei to My Google!
Add Profetiile Bibliei to My Yahoo!
XML Feed: Profetiile Bibliei
Adevarul Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutTruth.org, Toate Drepturile Rezervate.