Clicky

Profetia Biblica

Profetia Biblica

 - Inspirata divin
Esti aici: Adevarul >> Profetia Biblica

Profetia Biblica: Inspiratie Divina?
Profetia Biblica este dovada sustinuta de crestini pentru a valida pretentiile Bibliei de inspiratie divina. Este o dovada autentica sau o pretentie nejustificata pentru a sprijini crestinismul? Profetia este definita ca declaratie divina a evenimentelor care au sa se intample. Un om normal este incapabil sa prezica evenimentele viitoare, profetia fiind o dovada admisibila a inspiratiei divine. Biblia, scrisa de cel putin 40 de autori de-a lungul a cel putin 1.500 de ani, este alcatuita din 66 de carti. Aceste 66 de carti contin peste 1.000 de profetii inspirate divin. Vom analiza mai jos cateva dintre ele...


Profetia Biblica: Ezechiel 26
Un exemplu de profetie biblica se gaseste in cartea Ezechiel. Capitolul 26 din cartea Ezechiel se spune ca a fost scris in anul 586 i.Cr., anul al 11-lea de domnie al imparatului Zedechia din Iuda. In noua ocazii diferite in tot capitolul, scriitorul mentioneaza ca a fost inspirat de Dumnezeu prin afirmatii de genul “asa vorbeste Domnul Dumnezeu”. Textul descrie caderea Tirului continental (partea continentala a Tirului) cauzata de armatele lui Nebucadnetar, anul urmator. Mai incolo, el descrie evenimentele de la asediul lui Alexandru cel Mare impotriva cetatii insulare a Tirului (partea insulara, aflata la 800 de metri de la costa Tirului continental) 253 de ani mai tarziu. Capitolul descrie cum invadatorii vor darama ruinele Tirului continental si le vor arunca in mare. Ei vor “darama zidurile Tirului, ii vor surpa turnurile si tarana, si o voi face o stanca goala” (v.4). Apoi, “ei iti vor prada marfurile, iti vor surpa zidurile, iti vor darama casele tale cele placute, si vor arunca in ape pietrele, lemnele si tarana ta” (v.12).

“Te voi face o stanca goala; vei fi ca un loc in mare unde se vor intinde mreji de prins pestii” (v.14). Istoria seculara povesteste ca Alexandru cel Mare a asediat insulele cetatii Tir in 332 i.Cr. Armatele lui au demolat Tirul continental si l-au aruncat in mare. In efortul lor de a construi un drum in mare spre insula Tir, ei au razuit chiar si pamantul, lasand doar o stanca descoperita. Istoricul Philip Myers in cartea sa de istorie General History for Colleges and High Schools (Istoria Generala pentru Colegii si Licee) (Boston, Ginn & Co.), scrie: “Alexandru cel Mare a facut Tirul ruine in anul 332 i.Cr. Tirul si-a revenit intr-o oarecare masura de la aceasta lovitura, insa niciodata nu si-a mai capatat locul pe care l-a avut dinainte in lume. Cea mai mare parte din cetatea mare de altadata acum nu este decat un varf de stanca pustiu – un loc unde pescarii isi intind mrejele la uscat” (p.55). Destinul Tirului continental a fost dupa cum este prezis in cartea Ezechiel.


Profetia Biblica: Cartea Daniel
Un alt exemplu de profetie biblica se gaseste in cartea Daniel. Datorita previziunii uimitoare gasite in cartea Daniel, criticii spun ca a fost scrisa dupa ce evenimentele descrise au avut loc. De exemplu, capitolul 11 descrie in asemenea detalii interactiunile dintre Ptolemeici si Seleucizi de la moartea lui Alexandru cel Mare pana la ridicarea imperiului Roman, incat criticii sustin ca el trebuie sa fi fost scris dupa anul 160 i.Cr. Totusi, Josephus Flavius, istoricul de curte succesiv pentru trei imperatori romani, noteaza (Antichitati Iudaice XI, viii, 3-5) ca Alexandru cel Mare a primit o copie a cartii lui Daniel in timpul anexarii Ierusalimului, in toamna anului 332 i.Cr. (urmata imediat de cucerirea Tirului). Mai mult, Septuaginta (LXX) a fost tradusa din ebraica in limba greaca in secolul III in.Cr. Cartea Daniel este inclusa in versiunea Septuagintei. Daniel este inclus si in Manuscrisele de la Marea Moarta, care dateaza din circa anul 200 i.Cr.


Profetia Biblica: Daniel 9:25
Cea mai convingatoare profetie biblica se gaseste in Daniel 9:25. Scrisa 500 de ani inainte de nasterea lui Isus Cristos (cea mai veche copie pastrata datand 200 de ani inaintea de nasterea lui Cristos), ea prezice ziua exacta cand Cristos va intra in Ierusalim. Profetia afirma : 69 de saptamani de ani (69 x 7 = 483 de ani) vor trece de la emiterea poruncii pentru reconstruirea Ierusalimului pana la venirea lui Mesia. Aceasta este calculat dupa calendarul babilonean cu 360 de zile, din moment ce Daniel a scris in Babilon, in timpul captivitatii, dupa caderea Ierusalimului. Astfel, 483 de ani x 360 de zile = 173,880 de zile. Potrivit relatarilor gasite de Sir Henry Creswicke Rawlinson in Palatul Shushan (Susa) si confirmate in Neemia 2:1, decretul acesta a fost emis in 14 Martie, anul 445 i.Cr. de catre Artaxerxes Longimanus. Exact 173,880 de zile mai tarziu, in 6 Aprilie, anul 32 d.Cr., Isus Cristos a intrat in Ierusalim calare pe un magar (implinind astfel profetia din Zaharia 9:9). Lumea sarbatoreste astazi aceasta si ca Duminica Floriilor. Patru zile mai tarziu, Cristos a fost rastignit pe cruce. In final, forma executiei Lui, chiar si ultimele Lui cuvinte au fost prezise in Psalmul 22. Trei zile mai tarziu, Isus a inviat din morti de Paste, implinind alte numeroase prorocii referitoare la Mesia.

Intata acum mai multe!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Este Biblia Adevarata?

Profetia Biblica
Profetiile Bibliei
Profetiile Mesianice
Profetia Crestina
Adevarul Biblic
Este Biblia adevarata?
Material Suplimentar De Explorare...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Cine Este Dumnezeu?
Cine Este Isus?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Provocarile vietii
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Profetia Biblica to My Google!
Add Profetia Biblica to My Yahoo!
XML Feed: Profetia Biblica
Adevarul Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutTruth.org, Toate Drepturile Rezervate.