Clicky

Cine a scris Biblia?

Cine a scris Biblia?

 - Dovezile lui Dumnezeu
Esti aici: Adevarul >> Cine a scris Biblia?

Cine a scris Biblia – Scrisoarea de la Dumnezeu
“Cine a scris Biblia?” este o intrebare pe care, fara indoiala, si-o pun multi oameni care sunt familiari cu impactul pe care aceasta carte l-a avut asupra omenirii din toate timpurile. Biblia ofera calauzire in calatoria noastra prin viata spre vesnicie, si ne conduce la o relatie cu Dumnezeul acestui univers. Ea este o carte istorica sprijinita de arheologie si o carte profetica, care a indeplinit pana acum tot ce a pretins ca se va intampla. In lumina acestor fapte, intrebarea “cine a scris Biblia?” este o intrebare vitala care merita o investigatie serioasa si un raspuns serios. Biblia este scrisoarea lui Dumnezeu pentru omenire, cuprinde 66 de carti scrise de 40 de autori inspirati divin. Acesti scriitori provin din toate straturile sociale (adica de la imparati la pescari) si se intinde pe o perioada de 1500 de ani sau mai mult. Aceste pretentii par a fi spectaculoasae (sau nerealiste pentru unii), insa un studiu atent si onest al Scripturii va arata ca ele sunt justificate.


Cine a scris Biblia – Dovezi in favoarea inspiratiei divine
“Cine a scris Biblia?” - este intrebarea la care putem gasi un raspuns definitiv prin analiza textelor biblice, in lumina marturiilor externe care sprijina pretentiile lor. 2 Timotei 3:16 afirma ca “toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu…” In 2 Petru 1:20-21, Petru aminteste cititorilor ca “ Nici o proorocie n-a fost adusa prin voia omului ; ci oamenii au vorbit de la Dumnezeu, manati de Duhul Sfant”. Biblia singura ne spune ca Dumnezeu este autorul cartii Sale.

Dumnezeu nu ne lasa doar cu pretentiile la paternitatea Bibliei, ci le sustine cu dovezi convingatoare. Designul Bibliei este o minune in sine. Desi a fost scrisa timp de mai mult de 1500 de ani, de scriitori foarte diferiti, fiecare carte din Biblie este consecventa in mesajul ei. Aceste 66 de carti ne vorbesc despre istorie, profetie, poezie si teologie. In ciuda complexitatii, a diferentelor in stilul scrisului si a perioadelor vaste de timp, intre cartile Bibliei exista o concordanta extraordinara in ce priveste tema, faptele si referintele. Nimeni nu a putut planifica o imbinare atat de complicata de carti pe o distanta mai mare de 1500 de ani. Manuscrisele Bibliei (nu uitati, nu a existat nici o tipografie pana in 1455) au supravietuit in ciuda vremii, persecutiei si timpului. Majoritatea scrierilor antice, scrise pe materiale mai putin rezistente - ca papirusul, au disparut cu totul. Totusi, multe copii ale Vechiului Testament au supravietuit. De exemplu, Manuscrisele de la Marea Moarta contin toate cartile Vechiului Testament, in afara cartii Estera, si au fost datate dinaintea timpului lui Cristos. Ganditi-va la “Razboaiele Galice” ale lui Iulius Cezar. Exista numai 10 copii scrise in jur de 1000 de ani mai dupa momentul scrierii originale. Spre deosebire de aceasta opera, in ce priveste Biblia, exista peste 24000+ manuscrise ale Noului Testament, cel mai timpuriu datand cu 24 de ani dupa Cristos.

De asemenea, Biblia isi valideaza paternitatea divina prin profetiile implinite. Un numar uimitor de 668 de profetii s-a implinit si nici una nu a fost dovedita a fi falsa (trei sunt neconfirmate). Un studiu onest al profetiei biblice va arata in mod convingator paternitatea divina a Bibliei. Mai mult decat atat, arheologia confirma (sau in unele cazuri sprijina) relatarile din documentul biblic. Nici o alta carte sfanta nu se apropie macar un putin de Biblie, in ce priveste numarul mare de marturii, care sprijina paternitatea ei divina.


Cine a scris Biblia – O intrebare de o semnificatie vesnica
“Cine a scris Biblia?” intr-adevar este o intrebare pe care trebuie sa si-o puna fiecare. Daca cu adevarat ea este Cuvantul Dumnezeului viu, atunci nici o alta carte nu ne da mai multa perspicacitate in vietile noastre, mai multa speranta pentru viitorul nostru si o cale adevarata spre relatia cu Dumnezeu. Cercetati Biblia cu deschidere si onestitate, si descoperiti singuri ceea ce Creatorul universului vrea sa va spuna!

Invatati acum mai multe!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Este Biblia Adevarata?

Biblia King James
Originea Bibliei
Originea Bibliei
Adevarul Biblic
Cine a scris Biblia?
Biblia
Material Suplimentar De Explorare...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Cine Este Dumnezeu?
Cine Este Isus?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Provocarile vietii
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Cine a scris Biblia? to My Google!
Add Cine a scris Biblia? to My Yahoo!
XML Feed: Cine a scris Biblia?
Adevarul Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutTruth.org, Toate Drepturile Rezervate.