Clicky

Морална етика

Морална етика

 - Истинската основа
Вие сте тук: Истина >> Морална етика

Морална етика – как ние вземаме нашите решения?
Моралната етика беше в основата на едно национално проучване, проведено през 2001 от изследователска група Барна. Това проучване показа, че само един от всеки четирима възрастни "се опира предимно на религиозни принципи и учения или на библейско съдържание, когато взема морални решения." Освен това, почти 50% от анкетираните хора казват, че основават своите морални решения на онова, „което ще им донесе най-приятни или задоволителни резултати." Джордж Барна, който бе начело на изследователски проект, заключава: "Повечето хора не вярват, че има друг източник на абсолютна морална истина ... заети хора, независимо от религиозната им принадлежност, просто изстрелвайки го, когато става дума за морални решения."


Морална етика – нашето настоящо пооложение на относителност
Моралната етика се счита за относителна. Относителна относно културата, по отношение на обстоятелство, така и по отношение на специфичните нужди на отделния човек. "Изглежда днес в нашия свят, че правилното е грешно и грешното е право. Резултатът е това, че самата основа на нашето общество и култура се разпада под краката ни. Това е така, защото ние, като нация, сме изгубили пътя си. Ние вече не сме изградени върху солидна основа на познаване разликата между добро и зло. Този морален фундамент в нашата страна идва от нашата вяра в Бога и послушание на Неговото Слово." (Грег Лори, Харвест министрис)


Морална етика – нашата предишна основа
Моралната етика е основен фундамент на Съединените американски щати. Въпреки че последните извъртания на историята заявяват, че Америка е основана на един основен принцип на "свободата от религията", историческа реалност е, че Америка е била основана на правото на религиозно изразяване, известно като "свобода на религията." Бърз урок по история ще покаже, че не съществува понятието "свобода ОТ религията" в нашата Конституция, нито се предполага такова. Нашите отци цитират хиляди стихове от Библията, започвали са и завършвали заседания с молитва към Бога и открито са заявявали, че са използвали Десетте Божии заповеди, когато са писали законите на тази велика нация. Всъщност, те стояха на държавни земи, докато четяха директно от Библията, когато цитираха писанието в изказвания и когато стояха в молитва заедно.

Ако страната ни е била основана на принципа за "свобода от религията", нашите отци не биха практикували своята религия така открито на държавно ниво. Има повече от 4500 записани обществените цитати от нашите бащи за Библията, Бог, и да, значението на моралната етика въз основа на християнските принципи. Всички тези твърдения са направени, докато лидерите на правителството стояха на правителствена собственост.

Има абсолютни исторически доказателства, че никога основателите на тази нация и писателите на Конституцията не са вярвали в "свобода от религията", нито в заглушаване на свободата на словото по отношение на неща от религиозен характер в държавните земи. Това е ново понятие. Едно скорошно изкривяване на историята, което вярваме, че съответства на широкия спад в моралната етика.


Морална етика – кое е наш авторитет?
Моралната етика е в основата на тази велика нация. Въпреки това, моралът не е относителен – той е базиран на абсолютната власт на библейската истина. Колкото и да ни е трудно да приемем в тази техно-култура на 21-ви век, тази страна и нейните морални основи са основани на християнските принципи. "И накрая, нека не забравяме религиозния характер на нашия произход. Бащите ни са стигнали до тука чрез искреното си преклонение пред християнската религия. Те пътуваха в нейната светлината и напредваха с нейната надежда. Те искаха да включат нейните принципи с елементи на тяхното общество и да разпръснат влиянието и чрез всички свои институции, граждански, политически или литературни." (Даниел Уебстър)

Прочетете Морална етика Страница 2


Хареса ли ви информацията? Помогнете ни, като споделите с другите, използвайки бутоните за публикуване.
Следвайте ни на:
English  
Social Media
Следвайте ни на:

Споделете ни:


Философски мироглед

Морална етика
Additional Content To Explore...

Научен мироглед
Твърдения за истината
Теизъм
Основоположници на световните религии
Световни религии
Открийте истината
Популярни теми
Предизвикателства на живота
Възстановяване
 
 
 
ТЪРСЕНЕ
 
Add Морална етика to My Google!
Add Морална етика to My Yahoo!
XML Feed: Морална етика
Истина Home | За нас | Карта на сайта
Авторски права © 2002-2021 AllAboutTruth.org, Всички права запазени.