Clicky

Морална етика

Морална етика

 - Твърда основа
Вие сте тук: Истина >> Морална етика 2
(Прочетете Морална етика Част 1 Първо)

Морална етика – цитати от Отците основатели
"Моралните принципи и предписания, съдържащи се в Библията, трябва да формират основата на всички наши граждански организации и закони ... Всички мъки и злини, от които хората страдат, като порок, престъпност, амбиция, несправедливост, потисничество, робство и войни произлизат от тяхното презиране или пренебрегване на предписанията, съдържащи се в Библията." (Ноа Уебстър)

"Ако някой иска да управлява добре, то трябва да управлява за Бога, и за да направи това, той трябва да бъде управляван от Него ... Тези, които не са ръководени от Бог, ще бъдат управлявани от тирани." (Уилям Пен)

"Не може да се подчертае твърде силно или твърде често, че този велик народ е създаден не от религиозни хора, а от християни, не на религии, но на Евангелието на Исус Христос. Поради тази причина хората от другите религии са намерили убежище, просперитет и свобода на поклонение тук." (Патрик Хенри)

"Ако истината не бъде разпространявана, ще бъде грешка; Ако Бог и Неговото Слово не са известни и не са приети, дявола и неговите дела ще спечелят надмощие, ако евангелския звук не достигне до всяко селце, страниците на покварената и невъздържана литература ще го направи; Ако силата на Евангелието не се усеща на цялата дължина и ширина на земята, анархия и безпорядък, деградация и мизерия, корупция и тъмнина ще царува без намаляване или край." (Даниел Уебстър)

"Каузата на Америка е в голяма степен кауза на цялото човечество. Къде, ще каже някой, е царят на Америка? Аз ще ти кажа, приятелю, Той царува горе." (Томас Пейн)

"Ние сме заложили цялото бъдеще на американската цивилизация не на силата на правителството, далеч от него. Ние сме заложили на бъдещето на всички наши политически институции на способността на всеки и всички нас да управляваме себе си, да се самоконтролираме, да поддържаме себе си в съответствие с Десетте Божии заповеди на Бога." (Джеймс Мадисън)

"Патриотът, който се чувства в служба на Бога, който Го признава във всичките си пътища, има обещанието на Всемогъщия за посока и ще намери Неговото Слово в най-голямата си тъмнина, фенер за краката му и лампа в пътеките Му. Той ще се стреми да създаде за своята страна в очите на света такъв характер, който ще я направи достойна за името на една християнска нация ...." (Франсис Скот Кий, 1812)

"Бог, който ни е дал живота, ни даде свобода. И може ли свободата на една нация да се мисли за сигурна, когато ние сме премахнали единствената солидна основа, убеждението в умовете на хората, че тази свобода е дар от Бога? Това, че те няма да бъдат наказани, но от Неговия гняв? Всъщност, аз треперя за моята страна, когато размишлявам, че Бог е справедлив, че Неговата справедливост не може да спи вечно." (Томас Джеферсън)

„Един патриот без религия по моя преценка е толкова голям парадокс като честен човек, без страх от Бога. Възможно ли е този, когото не са обвързали никакви морални задължения, да може да има наистина добра воля към хората? Може ли да бъде патриот този, който от едно порочно открито поведение, подкопава основите на обществото?.... Писанията ни казват "правдата издига нацията." (Абигейл Адамс)

Прочетете Морална етика Страница 3


Хареса ли ви информацията? Помогнете ни, като споделите с другите, използвайки бутоните за публикуване.
Следвайте ни на:
English  
Social Media
Следвайте ни на:

Споделете ни:


Философски мироглед

Морална етика
Additional Content To Explore...

Научен мироглед
Твърдения за истината
Теизъм
Основоположници на световните религии
Световни религии
Открийте истината
Популярни теми
Предизвикателства на живота
Възстановяване
 
 
 
ТЪРСЕНЕ
 
Add Морална етика to My Google!
Add Морална етика to My Yahoo!
XML Feed: Морална етика
Истина Home | За нас | Карта на сайта
Авторски права © 2002-2021 AllAboutTruth.org, Всички права запазени.