Clicky

Морална етика

Морална етика

 - Здрава основа
Вие сте тук: Истина >> Морална етика 3
(Прочетете Морална етика Част 1 Първо)

Морална етика – още цитати от Отците основатели
1-ви Юли, 1776 година: "Пред Бог аз вярвам, че часа е дошъл. Моето решение одобрява тази мярка, както и цялото ми сърце е в него. Всичко, което имам и всичко, което съм и всичко, на което се надявам в този живот, аз съм готов тук да го заложа. И аз спирам както започнах, живея ли или умирам, оцелея или загина, аз съм за тази декларация. Това е моето гледище за живота и, чрез благословията на Бог, това ще бъде моето гледище за смъртта. Независимост сега и независимост за винаги! " (Джон Адамс)

"Божието Слово, съдържащо се в Библията, е предоставило всички необходими правила, за да насочи нашето поведение." "Образованието е безполезно без Библията." "Библията беше основния учебник на Америка във всички области." (Ноа Уебстър)

3-ти юли 1776 г: "Вторият ден на месец юли, 1776 г., ще бъде най-запомнящата се епоха в историята на Америка. Аз съм склонен да вярвам, че ще бъде отбелязан от следващите поколения като най-големия годишен празник. Следва да бъде отбелязан като Деня на освобождението, чрез тържествени актове на преданост към Всемогъщия Бог. Той трябва да бъде почетен с пищност и парад, с предавания, игри, спорт, оръжия, звънци, огньове и цветни зари, от единия край на този континент до другия, от този момент напред завинаги." (Джон Адамс)

"Сега ще призная, че аз тогава вярвах и сега вярвам, че тези общи принципи на християнството, са вечни и неизменни, както съществуването и атрибутите на Бога, и че тези принципи на свобода, са неизменни като човешката природа и нашата земна, светска система." (Джон Адамс)

"Най-голямата слава на Американската революция е това, че тя свързва в една неразривна връзка принципите на гражданското управление с принципите на християнството." (Джон Куинси Адамс)

"От деня на Декларацията ... те (американците) са обвързани със законите на Бог, които всички те, както и от законите на Евангелието, които почти всички, признават като правила на поведението си." (Джон Куинси Адамс)

При подписването на Декларацията за независимост, 1776, Самуел Адамс заяви:

"Ние имаме този ден на възстановяване на Суверенитета, на Когото всички хора трябва да бъдат покорни. Той царува на небето и от изгрева до залеза на слънцето, нека дойде Неговото царство."

"Верен приятел на свободата на тази страна следователно е онзи, който се опитва най-много да повиши своите сили, и който, доколкото позволяват властта и влиянието му, няма да позволи някой човек да бъде избран в длъжност на властта и доверието, който не е мъдър и добродетелен човек ... Обобщението на всичко това е, че ако ние най-искрено се наслаждаваме на този дар от небето, да се превърнем в добродетелни хора." (Самюел Адамс)

"Ако ние се придържаме към принципите, предадени в Библията, страната ни ще продължи да просперира, но ако ние и нашите потомци пренебрегнем нейното учение и авторитет, никой не може да каже колко внезапна катастрофа може да ни смаже и да погребе цялата ни слава в дълбока неизвестност." (Даниел Уебстър)

3-ти октомври 1789 г, Национален Ден на благодарността: "Имайки предвид това, че е задължение на всички страни да признаят провидението на Всемогъщия Бог, да се подчиняват на волята Му, да бъдат благодарни за облагите си и смирено да се молят за Неговата защита и подкрепа ..." (Джордж Вашингтон)

През 1832 г., Ноа Уебстър публикува своята "История на САЩ”, в която пише: „Краткото изложение на конституцията на Съединените щати ще разкрива на младите хора принципите на републиканското правителство и искреното желание на писателя е нашите граждани да разберат рано, че оригиналния източник на правилни републикански принципи е Библията, особено Новия завет или християнската религия." (Ноа Уебстър)

Изучете въпроса по-нататък!


Хареса ли ви информацията? Помогнете ни, като споделите с другите, използвайки бутоните за публикуване.
Следвайте ни на:
English  
Social Media
Следвайте ни на:

Споделете ни:


Философски мироглед

Морална етика
Additional Content To Explore...

Научен мироглед
Твърдения за истината
Теизъм
Основоположници на световните религии
Световни религии
Открийте истината
Популярни теми
Предизвикателства на живота
Възстановяване
 
 
 
ТЪРСЕНЕ
 
Add Морална етика to My Google!
Add Морална етика to My Yahoo!
XML Feed: Морална етика
Истина Home | За нас | Карта на сайта
Авторски права © 2002-2021 AllAboutTruth.org, Всички права запазени.