Clicky

Etica Morala

Etica Morala

 - Fundamentul adevarat
Esti aici: Adevarul >> Etica Morala

Etica Morala – Cum luam decizii?
Etica morala era in centrul studiului national din 2001, condus de Barna Research Group. Studiul acela a descoperit ca doar unul din patru adulti “se bazeaza inainte de toate pe principii si invataturi religioase sau pe invatatura Bibliei atunci cand ia decizii morale”. Mai mult, aproape 50% din adultii anchetati au spus ca isi bazeaza deciziile morale pe “un lucru care le aduce cea mai mare placere sau rezultatele cele mai satisfacatoare”. George Barna, care a condus acest proiect de cercetare a tras urmatoarea concluzie: “Majoritatea oamenilor nu cred ca exista vreo sursa de adevar moral absolut… oamenii ocupati, indeferent de afilierea lor religioasa, se grabesc cand vine vorba de a lua decizii morale.”


Etica Morala – Starea noastra actuala de relativitate
Etica morala este considerata acum relativa. Relativa in functie de cultura, circumstante si relativa in functie de nevoile specifice ale individului. “Se pare ca astazi, in lumea noastra, binele este rau si raul este bine. Rezultatul este ca insusi fundamentul societatii si culturii se prabuseste sub picioarele noastre. Lucrul acesta se intampla pentru ca noi, ca natiune, ne-am ratacit pe drum. Nu mai zidim pe un fundament solid al cunoasterii diferentei dintre bine si rau. Fundamentul moral in tara noastra provenea din credinta noastra in Dumnezeu si ascultarea de Cuvantul Sau.” (Greg Laurie, Harvest Ministries).


Etica Morala - Fundamentul nostru initial
Etica morala era fundamentul initial al Statelor Unite ale Americii. Desi deformarea recenta a istoriei declara ca America a fost intemeiata pe principiul de baza al “libertatii fata de orice forma de religie”, realitatea istorica este ca America a fost intemeiata pe dreptul la expresie religioasa cunoscut ca “libertatea religioasa”. O lectie scurta de istorie va scoate la iveala ca nu exista nici un concept de “libertate FATA DE religie” in Constitutia noastra, nici nu este sugerat. Parintii nostri fondatori citau de mii de ori din Biblie, deschideau si incheiau sesiunile cu rugaciuni catre Dumnezeu si afirmau deschis ca foloseau Cele Zece Porunci in scrierea legilor acestei natiuni marete. De fapt, ei guvernau tara citind direct din Biblie, citand Scriptura in discursurile lor si rugandu-se impreuna.

Daca tara noastra era intemeiata pe princpiul “libertatii fata de religie”, parintii nostri fondatori nu si-ar fi practicat religia atat de deschis in guvernarea lor. Sunt inregistrate mai mult de 4500 de citate facute publice de parintii nostri fundatori, despre Biblie, Dumnezeu, si desigur, despre importanta eticii morale bazate pe principii crestine. Toate aceste afirmatii erau facute de liderii de guvern cand se aflau la putere.

Exista o dovada istorica absoluta ca fondatorii acestei natiuni si cei care au scris Constitutia nu au crezut niciodata intr-o “libertate fata de orice forma de religie” ; din postura de conducere a tarii, ei nu au pastrat tacerea in discursurile publice referitoare la lucrurile de natura religioasa. Lucrul acesta este un concept recent. O deformare recenta a istoriei, care credem ca, corespunde cu marele declin in etica morala.


Etica Morala – Care este autoritatea noastra?
Etica morala este fundamentul acestei natiuni mari. Totusi, moralitatea nu este relativa – ea este bazata pe autoritatea absoluta a adevarului biblic. Oricat de greu ne este sa acceptam lucrul acesta in secolul XXI tehnocultural, tara aceasta si temelia ei morala au fost fundamentate pe principii crestine. “In cele din urma, sa nu uitam caracterul religios al originii noastre. Parintii nostri au fost adusi incoace datorita venerarii lor fata de religia crestina. Ei au calatorit in lumina ei si au muncit in speranta ei. Ei au cautat sa incorporeze principiile ei in structura societatii lor si sa raspandeasca influenta ei in toate institutiile lor, civile, politice sau literare.”(Daniel Webster)

Citeste Etica Morala Pagina 2 Acum!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Perspectiva Filosofica

Adam si Eva
Etica Morala
Material Suplimentar De Explorare...

Perspectiva Stiintifica
Pretentiile Adevarului
Teism
Fondatorii Religiilor Lumii
Religiile Lumii
Cunoaste Adevarul
Probleme frecvente
Provocarile vietii
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Etica Morala to My Google!
Add Etica Morala to My Yahoo!
XML Feed: Etica Morala
Adevarul Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutTruth.org, Toate Drepturile Rezervate.