Clicky

Etica Morala

Etica Morala

 - Fundamentul solid
Esti aici: Adevarul >> Etica Morala 2
(Citeste Etica Morala Partea I)

Etica Morala – Citate din Parintii Fondatori
“Principiile morale si preceptele continute in Scriptura, obligatoriu trebuie sa formeze baza tutoror constitutiilor si legilor noastre civile... Toate nenorocirile si relele pe care le sufera oamenii din crime, vicii, ambitii, nedreptate, asuprire, sclavie si razboaie, provin din dispretuirea sau neglijarea preceptelor continute in Biblie.” (Noah Webster)

“Daca vreti sa conduceti bine, trebuie sa conduceti pentru Dumnezeu, iar ca sa puteti face acest lucru, trebuie sa fiti condusi de El... Cei care nu vor fi guvernati de Dumnezeu vor fi condusi de tirani.” (William Penn)

“Nu poate fi subliniat prea mult sau prea des ca aceasta natiune mare a fost fondata nu de religionisti, ci de crestini, nu pe religii, ci pe Evanghelia lui Isus Cristos. Tocmai pentru acest motiv natiunile de alte religii au primit aici azil, prosperitate si libertate de inchinare.” (Patrick Henry)

Daca adevarul nu va fi raspandit, minciuna va fi; Daca Dumnezeu si Cuvantul Lui nu sunt cunoscuti si primiti, diavolul si lucrarile lui vor obtine putere. Daca nu vor ajunge in fiecare catun cartile evaghelice, vor ajunge paginile literaturii corupte si licentioase. Daca puterea Evangheliei nu este simtita de-a lungul si de-a latul tarii, anarhia si haosul, degradarea si mizeria, coruptia si intunericul vor domni fara atenuare si fara sfarsit.” (Daniel Webster)

“Cauza Americii este in mare masura cauza intregii omeniri. Cineva ar intreba, unde este regele Americii? Va voi spune, prietene, El domneste de sus.” (Thomas Paine)

“Am pus intregul viitor al civilzatiei Americii nu pe puterea statului, departe de acest lucru. Dimpotriva, am pus viitorul tuturor institutiilor noastre politice pe capacitatea fiecaruia si tuturor de a ne stapani pe noi insine, de a ne controla pe noi insine, de a ne tine pe noi insine in conformitate cu Cele Zece Porunci ale lui Dumnezeu.” (James Madison)

“Patriotul care se simte in slujba lui Dumnezeu, care Il recunoaste in toate caile sale, are promisiunea calauzirii Celui Preainalt si va gasi Cuvantul Sau in cel mai mare intuneric, o lumina pentru picioarele sale si o candela pentru cararea sa. Atunci El va cauta sa faca pentru tara lui in ochii lumii un asemenea nume, care nu o va face nevrednica de numele de natiune crestina...” (Francis Scott Key, 1812)

“Dumnezeul care ne-a dat viata, ne-a dat libertatea. Si pot libertatile unei natiuni fi sigure atunci cand am indepartat singura lor baza solida, convingerea in mintea oamenilor ca aceste libertati sunt Darul lui Dumnezeu? Nu vor fi ele tulburate de mania Sa? Intr-adevar, ma cutremur pentru tara mea cand reflectez ca Dumnezeu este drept, ca dreptatea Sa nu va dormi pentru totdeauna.” (Thomas Jefferson)

“Un patriot fara religie in aprecierea mea este un paradox tot atat de mare cum e un Om cinstit fara frica de Dumnezeu. Oare este posibil ca cel pe care nu-l leaga nici o obligatie morala sa aiba vreo Buna Vointa reala fata de Oameni? Poate fi un patriot bun acela care printr-o conduita vicioasa deschisa submineaza chiar obligatiile Societatii? Scriptura ne spune ca ‘neprihanirea inalta un popor’” (Abigail Adams)

Citeste Etica Morala Pagina 3 Acum!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Perspectiva Filosofica

Adam si Eva
Etica Morala
Material Suplimentar De Explorare...

Perspectiva Stiintifica
Pretentiile Adevarului
Teism
Fondatorii Religiilor Lumii
Religiile Lumii
Cunoaste Adevarul
Probleme frecvente
Provocarile vietii
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Etica Morala to My Google!
Add Etica Morala to My Yahoo!
XML Feed: Etica Morala
Adevarul Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutTruth.org, Toate Drepturile Rezervate.