Clicky

Adevarul Biblic

Adevarul Biblic

 - Investigheaza adevarul!
Esti aici: Adevarul >> Adevarul Biblic

Adevarul Bibliei – De ce aceasta Carte este atat de diferita de orice alte carti?
Exista ceva numit “Adevarul Biblic”? De ce trebuie sa credem aceasta “carte sfanta” mai mult decat orice alt tratat filozofic, religios si spiritual? Cum putem fi siguri ca Biblia pe care o citim este aceeasi colectie a 66 de carti care au fost scrise in original, in vremurile antice?


Adevarul Biblic – Increderea in manuscrisele antice
Adevarul Biblic? Haideti sa ne uitam! Biblia este fara indoiala best-sellerul lumii din toate timpurile, cu estimarile ridicandu-se la 2 bilioane de copii printate. Biblia a fost finalizata in ansamblul ei aproximativ 2000 de ani in urma. Astfel, ea ramane astazi cea mai bine pastrata lucrare literara din toata antichitatea, cu cele peste 24,000 de manuscrise antice ale Noului Testament descoperite pana acum (compara cu cea de a doua cea mai bine pastrata lucrare literara din toata antichitatea – Iliada lui Homer cu doar 643 de manuscrise pastrate care au fost descoperite pana acum). Tiparul nu a fost inventat decat in anul 1450, insa noi avem copii ale Vechiului Testament scrise de mana, datate din anii 200 i.Cr. Este remarcabil faptul ca aceste manuscrise antice sunt aproape identice cu Biblia pe care o citim noi astazi.

Pana la Noul Testament, Papirusul Bodmer II contine cea mai mare parte a Evangheliei dupa Ioan si dateaza din jurul anilor 150-200 d.Cr. Papirusul “Chester Beatty” contine portiuni importante ale Noului Testament si dateaza din jurul anului 200 d.Cr. Manuscrisul “Codex Vaticanus”, care este cel mai vechi manuscris al intregului Nou Testament descoperit pana acum, dateaza din anii 325-350 d.Cr. Apostolul Ioan care a trait cu Isus si a invatat direct de la Isus, a scris cinci din cartile Noului Testament si a murit in anul 100 d.Cr. Avem fragemente din Evanghelia dupa Ioan care dateaza din anii 110-130 d.Cr., 30 de ani de la moartea lui. Atunci cand acestea sunt comparate cu lucrari antice precum cele ale lui Platon, Homer sau Tacit, timpul scurt intre textul original si cea mai recenta copie descoperita este uimitor!

Clement din Roma a fost martirizat in anul 100 d.Cr. In scrierile lui el a citat din Matei, Marcu, Luca, Faptele Apostolilor, 1 Corinteni, 1 Petru, Evrei si Tit. Citatele lui Clement corespund in totalitate cu Biblia pe care o citim noi astazi. De fapt, chiar daca pierdem toate cele 5,300 de manuscrise grecesti timpurii, toate cele 10,000 de copii ale Vulgatei latine si toate celelalte 9,300 de manuscrise, vom putea sa reconstruim tot Noul Testament in afara de 11 versete din scrierile liderilor Bisericii primare care au citat din el din abundenta. Avem peste 36,000 de citate pastrate din Noul Testament. Rezumand totul in cateva cuvinte, Biblia ramane astazi cea mai bine pastrata lucrare literara din toata antichitatea, si nu incape nici o indoiala ca este in totalitate demna de incredere.


Adevarul Biblic – Pasiunea scriitorilor antici
Cand vine vorba de adevarul biblic, multi critici sustin ca cei din Biserica primara, in mod deliberat au stricat textul Bibliei pentru a corespunde agendei lor. In privinta acestui argument, puneti-va o singura intrebare: “Este oare acest grup de oameni, care a suferit o prigoana teribila si a murit de moarte oribila pentru apararea Scripturilor, vinovat de stricarea acelorasi Scripturi?” Lucrul acesta este o nebunie! Daca ei au stricat Scripturile sau cu buna stiinta au permis ca ele sa fie modificate, aceasta ar insemna ca ei cu buna stiinta au suferit si au murit pentru o minciuna! Nimeni nu sufera si nu moare pentru o minciuna! De exemplu, teroristii sinucigasi din 11 Septembrie, poate au crezut sincer in cauza pentru care au murit, insa ei nu erau in pozitia in care sa cunoasca daca ceea ce credeau ei era adevarat sau nu; ei au crezut niste traditii transmise de-a lungul multor generatii. Nu au murit cu buna stiinta pentru o minciuna; ei au murit pentru o minciuna in ignoranta de cauza.

In contrast, martirii Noului Testament fie au vazut ceea ce au pretins ca au vazut, fie nu - simplu si limpede. Fie au interactionat cu Cristosul inviat, fie nu. Cu siguranta ei stiau daca marturia lor era adevarata sau nu! Cu toate acestea, nu s-au dezis de marturiile lor nici chiar in fata mortii brutale cauzate de persecutori, si in ciuda fiecarei sanse de a se dezice, stiind foarte bine daca marturia lor era adevarata sau falsa. De ce ar muri atatia oameni cu buna stiinta pentru o minciuna? Ei nu aveau nimic de castigat de pe urma acestei minciuni, ba mai mult, ca aveau sa piarda totul.

Afla Acum Mai Multe!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Este Biblia Adevarata?

Contradictii in Biblie
Codurile Bibliei
Cele10 Porunci
Este Biblia adevarata?
Material Suplimentar De Explorare...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Cine Este Dumnezeu?
Cine Este Isus?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Provocarile vietii
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Adevarul Biblic to My Google!
Add Adevarul Biblic to My Yahoo!
XML Feed: Adevarul Biblic
Adevarul Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutTruth.org, Toate Drepturile Rezervate.