Clicky

Codurile Bibliei

Codurile Bibliei

 - Designul Supranatural
Esti aici: Adevarul >> Codurile Bibliei

Codurile Bibliei sunt exemple fascinante ale Designului Supranatural
Codurile Bibliei sunt tipare, categorii si coduri din Biblie care dovedesc intregirea divina a 66 de carti diferite, scrise de 40 de autori diferiti in timp de mai mult de 1600 de ani. Aici nu ne referim la subiectele controversate si foarte mediatizate cum ar fi “Secvente de Litere Echidistante” (Equidistant Letter Sequencing (ELS) popularizate in cartea lui Michael Drosnin, Codul Bibliei (The Bible Code). Mai degraba, ne uitam la exemplele traditionale si cele verificate de desing si intregire supranaturala care reies din paginile Cuvantului lui Dumnezeu.


Studiul Codului Bibliei – Genealogia din Geneza
Codurile biblice din intreaga Biblie sunt bazate pe tot felul de lucruri pamantesti, inclusiv nume si genealogii. La prima privire, daca suntem onesti, ele sunt plictisitoare. Totusi, daca inaintam in acest studiu, vom vedea ca numele si genealogiile biblice sunt importante nu doar pentru veridicitatea istorica si culturala, ci sunt incarcate de inspiratie, semnificatie si uneori cu design supranatural absolut.

Prima genealogie din Biblie este cea de la Adam la Noe (Geneza 5). Aceasta genealogie este importanta in intreaga Biblie (Vechiul si Noul Testament) pentru tot felul de motive. Totusi, in acest studiu vrem doar sa scoatem in evidenta un “exemplu de design” extraordinar bazat pe radacinile ebraice ale acestor 10 nume.

ADAM (adomah) inseamna “om”. Lucrul acesta are o semnificatie absoluta din moment ce el era primul om pe pamant.

SET inseamna “desemnat/stabilit” (sau “inlocuit”). Eva a zis: “Dumnezeu mi-a dat o alta samanta in locul lui Abel, pe care l-a ucis Cain”

ENOS (anash) inseamna “muritor”, “firav” sau “nenorocit/mizerabil”, fiind folosit in contextul necazului incurabil, bolii, blestemului sau al rautatii. Era chiar in zilele lui Enos cand omul a inceput sa pangareasca numele lui Dumnezeu.

CAINAN inseamna “tristete”, “bocet ” sau “elegie”. Din nou, era o perioada intunecata a istoriei, iar parintii obisnuiau sa puna copiilor nume cu referire la imprejurarile de la nastere, etc.

MAHALALEEL (mahalal) inseamna “binecuvantat” sau “lauda”, iar “El” era numele lui Dumnezeu. Prin urmare, Mahalaleel inseamna in mod traditional “Dumnezeu binecuvantat” (Nota: vei vedea ca multe nume evreiesti includ “El”, cum sunt Dani-el “Dumnezeu este Judecatorul meu”, Natana-el “Darul lui Dumnezeu”, etc.)

IARED (yaradh) inseamna “va cobori”. Multi invatati atribuie verbul acesta timpului in care “fiii lui Dumnezeu “au coborat” pe pamant pentru a corupe fetele oamenilor, din care au rezultat uriasii Nefalimii (“cei cazuti”).

ENOH inseamna “invatatura” sau “inceput”. Mai tarziu, in Biblie aflam ca Enoh a fost primul din cele patru generatii de predicatori.

METUSALA (muth) inseamna “moarte”, iar (shalach) inseamna “a aduce” ori “a emite”. Prin urmare, numele lui intreg inseamna “moartea lui va aduce”.

LAMEH (radacina care se regaseste si in limba romana de astazi “lamentatie”) inseamna in contextul evreiesc de aici “deznadejde”.

NOE (nacham) inseamna “a aduce alinare” sau “mangaiere”.

Citeste Codurile Bibliei Pagina 2 Acum!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Este Biblia Adevarata?

Codurile Bibliei
Este Biblia adevarata?
Cele10 Porunci
Contradictii in Biblie
Material Suplimentar De Explorare...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Cine Este Dumnezeu?
Cine Este Isus?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Provocarile vietii
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Codurile Bibliei to My Google!
Add Codurile Bibliei to My Yahoo!
XML Feed: Codurile Bibliei
Adevarul Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutTruth.org, Toate Drepturile Rezervate.